Internet za roditelje s više dece

Izvor: Vostok.rs, 23.Dec.2011, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Internet za roditelje s više dece

23.12.2011. -

Savremeni roditelji koji imaju više dece rešavaju mnoštvo zadataka ne odvajajući se od procesa vaspitanja deca, pa čak i ne izlazeći iz kuće. U ovome im pomaže internet.

Roditelji s više dece se udružuju u skladu s interesovanjima u socijalnim mrežama i na specijalnim forumima, na primer, kao što je mnogodetki.ru. Tamo oni komuniciraju, razmatraju najnovije izmene ruskih zakona, socijalne olakšice i mnogo toga drugog. Kao i većinu drugih korisnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << zanima ih međusobna komunikacija, ali se istovremeno pred njima otvira velika baza znanja, kaže psiholog i pisac Sergej Ključnikov

Preko interneta mogu da steknu specijalna znanja, povezana s psihologijom dece, s njihovim zdravljem, podacima o nezi dece, kao i informacije o uslugama obrazovanja i razonode.

Svetska mreža uvek zauzetim roditeljima s više dece pruža mogućnosti da dobiju usluge ne izlazeći iz kuće, nastavlja temu IT-stručnjak Mihail Zonenašvili.

To je rešavanje mnogih problema iz svakodnevnog života, koje imaju porodice s više dece. One često ne mogu da izađu iz kuće i treba da rešavaju svakodnevne probleme uz pomoć kupovine preko internet-prodavnica.

Da bi saznalo koja su očekivanja roditelja „Glas Rusije" se sreo s majkom nekoliko dece Evgenijom Šestakovom. Zahvaljujući mreži ona na raspolaganju ima mnoštvo korisnih informacija o tome gde se jeftinije (a ponekad i besplatno) mogu dobiti potrebna roba i usluge. Evgenija ima trojicu sinova, takođe je odgajila još trojicu muževljevih sinova iz prvog braka. Pošto su momci već samostalni i žive u različitim gradovima Rusije Ženja s njima često komunicira preko društvene mreže.

Pre godinu dana u Evgenijinoj porodici se dogodila strašna tragedija. Živa je izgorela njena rođaka. Dvoje male dece su ostali siročići. Živeli su u gradiću u Kaluškoj oblasti (južno od Moskve) u staroj kući u kojoj su se zapalile električne instalacije. Strašna priča je postala pozanata u opšteruskim razmerama zahvaljujući internetu. Zamolila sam drugaricu da u ŽŽ (Livejournal.com) objavi vest s molbom za pomoć mališanima koji su čudom preživeli, od kojih jedan tada nije imao ni godinu dana, kroz suze se Evgenija Šestakova seća strašne tragedije.

Jako mnogo ljudi se odazvalo na vapaj naše duše, na bol. Podržali su nas i moralno i materijalno. Stila je pomoć iz Japana, Nemačke, i bližeg inostranstva: Ukrajine i Belorusije.

Evgenija i njena porodica nikad ne bi dobili tako kolosalnu podršku da nije bilo interneta s njegovom višemilionskom vojskom korisnika. „Tragedija je pokazala da na internetu ima jako mnogo dobrih ljudi. Mnoge od njih ne znam poimence, ali sam im u duši uvek zahvalna za pokazanu brigu. Sad i ja pažljivo čitam molbe za pomoć i ako imam prilike da nešto učinim za mame kao što sam ja i za njihovu decu, nikad to neću odbiti," – zaključuje Evgenija. Na broj žiro-računa koji je ostavljen u Mreži korisnici su još prilično dugo slali novac. Neki su se sretali s Evgenijom i sredstva su joj davali lično u ruke. I danas, godinu dana posle strašne tragedije, Evgenija neumorno zahvaljuje internet-korisnicima za njihovu pomoć i podršku.

Izvor: Golos Rossii, foto: © Flickr.com/Arbron/cc-by

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.