Izvor: Vostok.rs, 08.Jul.2023, 13:20

Interesi SAD i Kine su usko povezani - kineski premijer

Ekonomski interesi Sjedinjenih Država i Kine su međusobno povezani i njihovi bilateralni odnosi počivaju na obostrano korisnoj saradnji, izjavio je kineski premijer Li Ćiang na sastanku sa ministrom finansija SAD u poseti Dženet Jelen.
„Ekonomski interesi Kine i Sjedinjenih Država su usko povezani. Uzajamno korisna saradnja je srž kinesko-američkih ekonomskih odnosa. Razvoj Kine je prilika, a ne izazov za Sjedinjene Države. To je pre korist nego rizik“, izjavio je Sinhua. Kineski premijer pozvao je Sjedinjene Države da „ojačaju koordinaciju i saradnju, da udruže napore za rešavanje globalnih problema i promovisanje zajedničkog razvoja“. Jelen je u Peking stigla 6. jula. Tokom posete koja će trajati do 9. jula, sastaće se sa visokim kineskim zvaničnicima. Iako nije predviđeno da se sastane sa kineskim predsednikom Si Đinpingom, očekuje se da će razgovarati sa potpredsednikom Državnog saveta za ekonomska pitanja He Lifengom.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.