Izvor: B92, 17.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indonezija: Žrtva ptičjeg gripa

Džakarta -- Jedna žena stara 27 godina umrla u Indoneziji od ptičjeg gripa. Broj ljudskih žrtava ptičjeg gripa u toj zemlji 55.

U poslednja tri dana u Indoneziji su od ptičjeg gripa umrle tri osobe, a vlada te zemlje je, odgovarajući na kritike da ne ulaže dovoljno napora u borbi protiv virusa, navela da naporno radi kako bi upozorila naciju na opasnost od bolesne živine.

Širom sveta od ptičjeg gripa je do sada umrla 151 osoba. Virus je pre tri godine doveo do epidemije kod živine u Aziji. Svetska zdravstvena organizacija strahuje da bi virus mogao da mutira i da se lako prenosi sa čoveka na čoveka i dovede do pandemije koja bi mogla da odnese milione života.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.