Indonezija: Pogubljeno šest osoba zbog posedovanja droge

Izvor: Vesti-online.com, 17.Jan.2015, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indonezija: Pogubljeno šest osoba zbog posedovanja droge

Indonezija je u subotu pogubila šest lica osuđenih zbog posedovanja droge, uključujući petoro stranaca, saopštio je portparol saveznog tužioca. Smrtnu presudu je izvršio streljački vod, prenela je agencija AFP.

Među strancima su državljani Brazila, Holandije, Vijetnama, Malavija i Nigerije, a pogubljeni su uprkos apelima i molbama međunarodne javnosti i zvaničnika.

Novi predsednik Indonezije Džoko Vidodo je odbacio u decembru prošle godine sve molbe, uprkos >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << tome što su ih uputili EU, brazilska vlada i "Amnesti internešenel".

Pet stranaca i jedna Indonežanka su osuđeni na smrt po više tačaka optužnice za krivična dela počinjena od 2000. do 2011. godine. Indonezija ima veoma stroge zakone protiv droge i često osuđuje na smrt krijumčare.

Više od 135 ljudi čeka na izvršenje smrtne kazne u Indoneziji, najviše zbog zločina povezanih sa drogom. Oko trećina njih su stranci.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.