Indonezija: Britanka osuđena na smrt zbog krijumčarenja kokaina

Izvor: NaDlanu.com, 22.Jan.2013, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indonezija: Britanka osuđena na smrt zbog krijumčarenja kokaina

Britanka Lindsay Sandiford (56) osuđena je na smrtnu kaznu u Indoneziji zbog krijumčarenja droge nakon što je u maju prošle godine uhvaćena na ostrvu Baliju s više od 4,8 kilograma kokaina.

Policija je drogu pronašla u postavi njene torbe, a Britanka je sve vreme tvrdila da joj je droga podmetnuta i da je bila prisiljena na krijumčarenje.Iako je tužilastvo tražilo 15 godina zatvorske kazne, sudije su je osudile na smrtnu kaznu jer je, kako stoji u obrazloženju presude, "trajno >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << oštetila turistički imidž Balija". "BBC" javlja da se Sandiford tokom suđenja izvinjavala zbog krijumčarenja, ali da je sve vreme tvrdila da nije imala drugog izbora, jer je strahovala za živote svoje dece.Sud ju je okrivio da je bila vođa lanca krijumčara drogom, u kom je navodno učestvovalo još troje Britanaca. Njeni advokati šokirani su presudom i najavili su žalbu, dok su sudije utvrdile kako Lindsay ni na koji način tokom suđenja "nije pokazala kajanje za svoja dela".

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.