Indijski ratni brodovi pratiće trgovačke na duže staze

Izvor: B92, 18.Jul.2019, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indijski ratni brodovi pratiće trgovačke na duže staze

Nju Delhi -- Indijski ratni brodovi koji prate trgovačke brodove u Persijskom zalivu ostaće prisutni na duže staze, rekli su zvaničnici, preneo je Rojters.

Mera će ostati na snazi s obzirom da se tenzije između Irana i zapadnih sila povećavaju.

Ali ova dva broda, koje podržava avion za nadzor, neće biti deo vojne koalicije koju SAD okupljaju kako bi zaštitile vode u blizini Irana, u blizini Ormuškog moreuza, preko kojeg se kreće petina nafte na svetu, rekla >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su dva neimenovana zvaničnika.

Od juna, nakon napada na tankere za koje su SAD okrivile Iran, što Teheran poriče, brodovi indijske mornarice su pratili plovila pod indijskom zastavom u Persijskom i u Omanski zalivu.

"Ovo se neće zaustaviti, situacija je takva kakva je, mi ćemo biti tamo i u doglednoj budućnosti", rekao je neimenovani zvaničnik.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Indijski ratni brodovi pratiće trgovačke na duže staze

Izvor: RTV Pink, 18.Jul.2019

Indijski ratni brodovi koji prate trgovačke brodove u Persijskom zalivu ostaće prisutni na duže staze, rekli su zvaničnici koji su upućeni u to, kako se tenzije između Irana i zapadnih sila povećavaju, preneo je Rojters.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.