Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Jul.2020, 10:14

Indija registrovala danas skoro 25.000 novozaraženih

Indija je registrovala danas skoro 25.000 novozaraženih od kojih je 487 njih umrlo od posledica koronavirusa.

Novi podaci Ministrastva zdravlja Indije objavljeni danas pokazuju da je od početka pandemije u toj zemlji zaraženo 767.296 ljudi.

Sa Instituta za matematičke nauke u Čenaju kažu da je tokom prve nedelje jula stopa prenosa infekcija porasla na 1,19, nakon što je od marta padala sa vrhunca od 1,83.

Stopa prenosa je broj novih infekcija za koje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << se procenjuje da potiču iz jednog slučaja.

Broj zaraženih u Indiji naglo je porastao otkako je Vlada ublažila mere ograničenja i povećala testiranje na više od 200.000 ljudi dnevno u poređenju sa nekoliko stotina u martu.

Zdravstveni stručnjaci kažu da je pravi opseg širenja virusa u Indiji nepoznat i da zemlja mora da testira više s obzirom na svoju populaciju od skoro 1,4 milijarde ljudi.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Indija registrovala danas skoro 25.000 novozaraženih

Izvor: Danas, 09.Jul.2020

Indija je registrovala danas skoro 25.000 novozaraženih od kojih je 487 njih umrlo od posledica korona virusa.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.