Indija izdala naloge za hapšenje Iranaca za podmetnutu bombu ispred ambasade Izraela

Izvor: Vostok.rs, 15.Mar.2012, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indija izdala naloge za hapšenje Iranaca za podmetnutu bombu ispred ambasade Izraela

15.03.2012. -

Sud Indije je izdao naloge za hapšenje troje Iranaca osumnjičenih za terorističku akciju ispred izraelskog diplomatskog predstavništva u Delhiju u februaru 2012., piše u današnjem broju Times of India.

Policija misli na troje državljana Irana koji su sa turističkim vizama doputovali u Indiju i posle eksplozije ispred ambasade Izraela u centru Delhija napustili zemlju. Nalog za hapšenje za ta lica će biti predat iranskim vlastima. Nije isključeno da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << Indija da se obrati i Interpolu.

Prošle nedelje je policija privela indijskog novinara koji radi u Delhiju za agenciju IRNA, osumnjičenog takođe za pripremanje terorističkog napada.

U eksploziji podmetnute bombe 13. februara 2012. je stradala supruga vojnog atašea Izraela, ranjeno je troje državljana Indije. Istog dana je ispred ambasade Izraela u Gruziji otkrivena i demontirana bomba.

Izvor: Golos Rossii, foto: EPA

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.