Indija: Ubijeno 12 policajaca

Izvor: Blic, 21.Jun.2009, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indija: Ubijeno 12 policajaca

Najmanje 19 ljudi, od kojih 12 policajaca, ubijeno je u eksploziji nagazne mine koju su maoisti podmetnuli u centralnom delu Indije i razmeni vatre koja je usledila s pobunjenicima, saopštila je danas policija.



Još 11 policajaca je ranjeno u eksploziji koja se dogodila kada je kamion koji je prevozio oko 40 pripadnika snaga reda naišao na minu u Tongapalu, 500 kilometara južno od Rajpura, glavnog grada države Čatisgar, izjavio je generalni inspektor policije T.J. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Longkumer.

Posle eksplozije je izbila razmena vatre, u kojoj su poginula sedmorica pobunjenika, dodao je on, preneo je Rojters. Hiljade ljudi su izgubile život u pobuni maoista, koja je počela krajem šezdesetih godina.

Maoisti, koje je indijski premijer Manmohan Sing nazvao jednom od najvećih pretnji unutrašnjoj bezbednosti Indije, tvrde da se bore za prava siromašnih seljaka i radnika.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.