Izvor: B92, 30.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indija: Nemiri zbog "Idola"

Nju Delhi -- Više od 60 ljudi povređeno u protestu nezadovoljnih zbog uvredljivih komentarima u radio emisiji o pobedniku "Indijskog idola".

Do nasilja je došlo u petak kada su pristalice Prašant Tamanga, skorašnjeg pobednika u nadmetanju u pevanju "Idol", izašli na ulice grada Siliguri na istoku države Zapadni Bengal zbog protesta protiv uvrede na etničkoj osnovi od strane voditelja radijske emisije, rekao je policijski zvaničnik. Tamang je indijski građanin nepalskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << porekla.

Demonstranti su blokirali ulice i odbili da propuste ambulantna kola s pacijentom, što je dovelo do sukoba Tamangovih pristalica i grupe koja je pratila ambulantna kola.

Kako je saopštila policija, interventa jedinica je morala da koristi oružje i palice kao i suzavac, a u sukobima je povređeno 12 policajaca.

Vlasti su juče u toj oblasti uvele policijski čas. U nekim delovima te oblasti policijski čas je i danas na snazi, premda je policija saopštila da drži situaciju pod kontrolom.

U poruci svojim obožavateljima, Tamang je zatražio mir rekavši da "nasilju nema mesta u pesmi ili muzici".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.