Indija:Autobus sleteo, 52 poginula

Izvor: B92, 11.Avg.2012, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indija:Autobus sleteo, 52 poginula

Šilong -- Pedeset dve osobe su poginule, a 46 ljudi je povređeno kada je autobus sleteo s puta i pao u provaliju u planinskoj oblasti na severu Indije.

To je novi bilans žrtava koji je saopštila policija. Prema rečima policijskog zvaničnika, vozač pretrpanog autobusa je u saveznoj državi Himačal Pradeš na severu Indije izgubio kontrolu nad vozilom u trenuku kada je bio na oštroj krivini, kada je upao u provaliju duboku sto metara.

Autobus ima 60 mesta, ali je u njumu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bilo mnogo više ljudi, od kojih su neki bili na krovu vozila, rekao je upravnik policije Kuldep Šarma i dodao da su među povređenima tri osobe u teškom stanju.

Teške saobraćajne nesreće česte su u Indiji, posebno u planinskim oblastima na severu zemlje.

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije iz 2009, Indija je svetski rekorder po broju poginulih u saobraćajnim nesrećama. Uzroci nesreća su neprilagođena brzina, nemar i loše stanje puteva, kao i geografski i vremenski uslovi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.