Indija:100 žrtava eksplozije u vozu

Izvor: B92, Beta, Tanjug, 28.Maj.2010, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indija:100 žrtava eksplozije u vozu

Kalkuta -- Najmanje 65 osoba je poginulo, a oko 200 je povređeno kada je brzi voz izleteo iz šina u istočnom delu Indije, saopšteno je iz lokalnih policijskih izvora.

U policiji se sumnja da je nesreću prouzrokovala eksplozija koju su izazvali maoistički pobunjenici.

Voz je saobraćao iz Kalkute za Mumbaj, a nakon što je izleteo iz šina, na njega je naleteo teretni voz. "Spasilačke ekipe do sada su pronašle tela 65 nastradalih", rekao je policijski inspektor, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dodajući da se strahuje da će bilans nastradalih biti veći.

Nesreća se dogodila tokom noći, dok je većina putnika spavala i dok je voz prolazio kroz oblast Zapadni Midnapor, uporište pobunjenika u tom delu Indije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.