Izvor: B92, 09.Jan.2010, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Imigranti evakuisani iz Rozarna

Rim -- Italijanske vlasti evakuisale su više stotina imigranata iz grada Rozarna posle sukoba između lokalnog stanovništva i stranaca.

U sukobu je povređeno više desetina ljudi. Oko 320 afričkih doseljenika, uglavnom iz Gane i Nigerije, ukrcani su u autobuse i prevezeni u jedan prihvatni centar na 170 kilometara od Rozarna, javio je BBC.

Dodatne policijske snage angažovane su posle dvodnevnih nereda, u kojima je povređeno 37 ljudi, među kojima je i 18 policajaca.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Sukobi su počeli u četvrtak, kada je grupa lokalnih mladića iz automobila pucala iz vazdušnih pušaka na Afrikance koji su se vraćali sa rada na farmama, povredivši dvojicu.

Nakon napada su usledili protesti Afrikanaca koji su razbijali prozore na automobilima i palili kontejnere.

Guverner Kalabrije, Agacio Lojero, rekao je da nema opravdanja za nasilje imigranata, ali je priznao da su bili "snažno isprovocirani".

Italijanski ministar unutrašnjih poslova, Roberto Maroni, izazvao je kritike leve opozicije sugerišući da je najnovije nasilje posledica nebavljenja problemom ilegalnih radnika u Italiji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.