Izvor: B92, 12.Jun.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Imenovan Zarkavijev naslednik

Bagdad -- Ogranak Al Kaide u Iraku imenovao je šeika Abua Hamzu al-Muhadžira za svog novog vođu.

"Savet šura (savetodavni savet) Al Kaide u Iraku jednoglasno je odlučio da šeik Abu Hamza al-Muhadžir bude naslednik šeika Abua Musaba al-Zarkavija", navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu koji često koriste radikalni islamski aktivisti.

U saopštenju se dodaje da je Muhadžir dobar musliman i da ima iskustva u vezi s džihadom, i izražava se nada da će nastaviti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ono što je Zarkavi počeo.

Muhadžir, o kome se malo zna na Zapadu, nije bio među osobama koje su stručnjaci za Al Kaidu videli kao moguće Zarkavijeve naslednike niti je na američkoj listi natraženijih terorista.

Kako, međutim, navodi Asošijeted pres, ime al-Muhadžir je pseudonim koji često koriste islamski ekstremisti. Ta reč na arapskom znači "doseljenik", što ukazuje da novi vođa nije Iračanin.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.