Identifikovan ubijeni napadač u Baton Ružu, nema saučesnike

Izvor: Press, 19.Jul.2016, 09:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Identifikovan ubijeni napadač u Baton Ružu, nema saučesnike

Policija veruje da je napadač koji je u nedelju u Baton Ružu, u američkoj saveznoj državi Luizijani, ubio trojicu i ranio još trojicu policajaca delovao sam, ali zvaničnici i dalje nisu sigurni da li je imao pomagače, izjavio je policijski portparol Dag Kejn.
foto: tanjug.rs
Policija veruje da je napadač koji je u nedelju u Baton Ružu, u američkoj saveznoj državi Luizijani, ubio trojicu i >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ranio još trojicu policajaca delovao sam, ali zvaničnici i dalje nisu sigurni da li je imao pomagače, izjavio je policijski portparol Dag Kejn.
Ranije su američki mediji preneli da je jedan napadač ubijen, ali i da su još dvojica napadača verovatno u bekstvu, što je sada negirano.
Kejn je naveo da je dvoje ljudi privedeno u gradu Adis, u blizini Baton Ruža, i da ih je policija privela pošto moguće imaju saznanja u vezi napada, prenela je agencija AP.
Od trojice ranjenih policajaca, jedan ima teže, a dvojica lakše povrede.
Više američkih medija je objavilo da je napadač, kojeg je policija ubila, crnac Gevin Long iz Kanzas Sitija, u saveznoj državi Mizuri.
Danas je bio Longov 29. rođendan.
Policiji je uoči napada javljeno da "sumnjiva osoba hoda ulicom Erlajn Hajvej sa puškom u rukama", otkrili su policijski izvori televizijskoj mreži Si-En-En.
Po izlasku na lice mesta, policajci su upali u zasedu najmanje jednog napadača, izjavio je za NBC NJuz gradonačelnik Baton Ruža Kip Holden.
Pucnjava se dogodila oko devet sati izjutra po lokalnom vremenu, a situacija je stavljena pod kontrolu do podneva, saopštila je kancelarija šerifa.
U Baton Ružu su pre nedelju dana održani višednevni protesti protiv policijskog nasilja u tom i drugim američkim gradovima, nakon što su policajci pucali i ubili 37-godišnjeg Afroamerikanca, inače oca petoro dece.
Na jednom od protesta povodom tog ubistva je u Dalasu napadač otvorio vatru na bele policajce koji su obezbeđivali protest i ubio petoricu.
Obama: Ubistvo policajaca u Baton Ružu "kukavički čin"
Američki predsednik Barak Obama osudio je napad na policajce u gradu Baton Ružu, u saveznoj državi Luizijani.
"Već drugi put u poslednje dve nedelje su policajci, koji svaki dan rizikuju svoje živote da bi zaštitili naše živote, ubijeni u kukavičkom i užasnom napadu", navodi se u saopštenju Bele kuće, a prenela je agencija AFP.
"To su napadi na državne službenike, na vladavinu prava i civilizovano društvo, i moraju da prestanu", istakao je Obama.
Jedan od napadača na policajce u Baton Ružu, poprištu nedavnih protesta zbog nasilja policajaca nad Afroamerikancima, ubijen je u okršaju sa policijom, dok se veruje da su još dvojica u bekstvu.
Prošlog meseca je u Dalasu naoružani napadač tokom demonstracija protiv policijskog nasilja ubio petoricu policajaca.
 

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.