Izvor: Blic, 29.Avg.2016, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZLAZ IZ ĆORSOKAKA Rahoj danas s liderom opozicije

Tehnički premijer Španije Marijano Rahoj sastaje se danas s liderom opozicionih socijalista Pedrom Sančesom kako bi ga ubedio da ne blokira pokušaj formiranja manjinske vlade čime bi Španija izašla iz osmomesečnog ćorsokaka.

Sastanak verovato neće doneti rezultate pošto je Sančes dosad insistirao da će socijalisti glasati protiv Rahoja, a da budu uzdržano što bi omogućilo formiranje nove vlade.

Rahojeva konzervativna Narodna patija postigla je dogovor >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << s manjom strankom centra Sjudadanos (Gradjani) čime je obezbedila 170 glasova, šest manje od većine.

Ako 85 poslanika socijalista bude uzdržano, Rahoj bi mogao opet obrazovati vladu.

Izbori u decembru, kao i ponovljeni izbori u junu nisu dali pobednika s većinskom podrškom ili čak mogućnošću da dve partije obrazuju vladu, ne računajući veliku kolaciju dve najveće partije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.