IZBORI U NAJAVI: Dve ukrajinske stranke izašle iz većinske koaliciju

Izvor: Kurir, 24.Jul.2014, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZBORI U NAJAVI: Dve ukrajinske stranke izašle iz većinske koaliciju

Udar Vitalija Klička i nacionalistička Svoboda istupile iz većinske koalicje da bi omobućile predsedniku zemlje da raspusti parlament i otpočne proceduru za nove izbore

KIJEV - Dve ukrajinske stranke saopštile su da napuštaju većinsku koaliciju u parlamentu kako bi omogućile predsedniku zemlje Petru Porošenku da ga raspusti i otpočne proceduru za nove izbore za skupštinu.

Vodeći ukrajinski političari žale se da nije bilo novih parlamentarnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << izbora od svrgavanja bivšeg predsednika Viktora Janukoviča u februaru i kako mnogi od onih koji su ga podržavali ometaju rad zakonodavnog tela, javlja Rojters, prenosi Tanjug.

Napuštanje većinske koalicije najavile si nacionalistička stranka Svoboda i stranka Udar, čiji je šef Vitalij Kličko, bivši bokserski šampion i odnedavno gradonačelnik KIjeva.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Ukrajina najavljuje prijevremene izbore za jesen

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jul.2014

KIJEV - Dvije ukrajinske političke stranke, Udar bivšeg boksera Vitalija Klička i Svoboda Olega Tiagniboka, saopštile su u četvrtak da se povlače iz koalicije na vlasti i tako otvorile mogućnost za prijevremene izbore ove jeseni.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.