UKR: Parlamentarni izbori na vidiku

Izvor: B92, 24.Jul.2014, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UKR: Parlamentarni izbori na vidiku

Kijev -- Dve ukrajinske stranke saopštile su danas da napuštaju većinsku koaliciju u parlamentu, kako bi omogućile predsedniku Petru Porošenku da ga raspusti.

Nakon raspuštanja sledi procedura za nove izbore za skupštinu.

Vodeći ukrajinski političari su se žalili kako nije bilo novih parlamentarnih izbora od svrgavanja bivšeg predsednika Viktora Janukoviča, u februaru, i kako mnogi od onih koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su ga podržavali ometaju rad zakonodavnog tela, prenosi Rojters.

Napuštanje većinske koalicije najavile si nacionalistička stranka Svoboda i stranka Udar, čiji je šef bivši bokserski šampion Vitalij Kličko.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Povezane vesti

IZBORI U NAJAVI: Dve ukrajinske stranke izašle iz većinske koaliciju

Izvor: Kurir, 24.Jul.2014

Udar Vitalija Klička i nacionalistička Svoboda istupile iz većinske koalicje da bi omobućile predsedniku zemlje da raspusti parlament i otpočne proceduru za nove izbore..KIJEV - Dve ukrajinske stranke saopštile su da napuštaju većinsku koaliciju u parlamentu kako bi omogućile predsedniku zemlje...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.