ISPITIVANJE TRAJALO DVA DANA Šta je nekadašnji Trampov najbolji prijatelj rekao njegovom NAJVEĆEM NEPRIJATELJU

Izvor: Blic, 16.Feb.2018, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISPITIVANJE TRAJALO DVA DANA Šta je nekadašnji Trampov najbolji prijatelj rekao njegovom NAJVEĆEM NEPRIJATELJU

Nekadašnji glavni strateg Bele kuće Stiv Benon, koji je nedavno odbio da svedoči pred porotom, konačno je ispitivan o ruskom mešanju u predsedničke izbore 2016. godine.

Benon se susreo sa specijalnim tužiocem Robertom Mjulerom, a ispitivanje je trajalo dva dana. Benon je bio i vođa izborne kampanje američkog predsednika Donalda Trampa pre nego što je postao zvaničnik Bele kuće, prenosi BBC.

U Beloj kući se nije dugo zadržao, a Mjuler istražuje da li je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Rusija na bilo koji način uticala na ishod predsedničkih izbora u Americi, iako i Moskva i Tramp to poriču.

Istražitelji veruju da Benon poseduje krucijalne informacije o Trampovoj administraciji, kao i da zna detalje zbog čega je američki predsednik otpustio nekadašnjeg direktora FBI Džejmsa Komija.

Komi je nedavno rekao da "nema sumnje" da ga je Tramp otpustio kako bi "promenio pravac" istrage o mešanju Rusije, optužbe koje, Bela kuća, naravno odbacuje.

Nije ipak poznato na koja je pitanja Benon sve odgovarao, ali izveštaj pokazuje da je on u razgovoru sa Mjulerom i njegovim timom proveo punih 20 sati.

Izvor blizak istrazi rekao je da je Benon odgovorio na svako postavljeno pitanje. Nije bilo nikakvih ograničenja u pitanjima, navodi izvor.

Što je bilo drugačije nego kada je odgovarao pred Odborom za obaveštajne poslove. Naime, on je odbio da odgovori na brojna njihova pitanja i odgovarao je samo na ona koja su odobrena od strane Bele kuće.

Član odbora iz redova demokrata Joakim Kastro u tvitu je napisao da je po sredi opstrukcija i da se čini kao da Stiv Benon pokušava nešto da zataška.

I republikanac Majk Konvej nije bio zadovoljan odgovorima Stiva Benona i poručio da nije odgovorio na ona pitanja na kojima je Odbor insistirao.

Benon je u januaru odbio da odgovara na pitanja Odbora, koji ga je kasnije na to naterao sudskim nalogom.

U knjizi Majkla Vulfa "Vatra i bes: Unutar Trampove Bele kuće", prenosi CNN, Benon je insinuirao da će istraga o mešanju Rusije u predsedničke izbore u SAD odvesti do pranja novca.

- Shvatate gde ovo vodi... Ovo je sve u vezi sa pranjem novca - citirao je Vulf Benona u svojoj knjizi.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.