ISIS odgovoran za MASAKR na svadbi u Avganistanu(VIDEO)

Izvor: Mondo, 18.Avg.2019, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISIS odgovoran za MASAKR na svadbi u Avganistanu(VIDEO)

Najmanje 63 osobe su ubijene a 182 je ranjeno u napadu bombaša samoubice na svadbi u Kabulu, saopštilo je ministarstvo unutrašnjih poslova Avganistana.

Islamska država preuzela je odgovornost za samoubilački napad na svadbi u Kabulu. Odgovornost je preuzeo ogranak ISIS u Avganistanu, navodi AP.

Talibani su prethodno negirali da su odgovorni za eksploziju u šiitskom predgrađu na zapadu Kabula, prenosi Rojters.

Sinoćnji napad se dogodio u trenutku >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << dok talibani i Sjedinjene Države pregovaraju o sporazumu koji bi predvideo povlačenje američkih snaga iz Avganistana u zamenu za to da se talibani obavežu na mirovne pregovore sa vladom u Kabulu.

Na društvenim mrežama pojavile su se slike na kojima se vide tela nastradalih, među prevrnutim stolovima i stolicama u svečanoj sali.

UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ:



Izvor: Youtube/VOA

Na svadbi je bilo više stotina gostiju a među poginulima su žene i deca.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Bombaški napad na svadbu u Kabulu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Avg.2019

Radikalna militantna grupa Islamska država preuzela je odgovornost za bombaški napad na svadbu u Kabulu 17. avgusta, kada je poginulo najmanje 63 ljudi, a 182 osobe su povređene. (Video: REUTERS)

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.