IRANSKI PREDSEDNIK: Svetske sile su krive za širenje terorizma

Izvor: Kurir, 22.Sep.2016, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IRANSKI PREDSEDNIK: Svetske sile su krive za širenje terorizma

.

Rohani je u govoru na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija optužio Saudijsku Arabiju, najvećeg rivala Irana, za širenje "ideologije mržnje"

Iranski predsednik je takođe kritikovao Vrhovni sud SAD zbog presude koja je porodicama žrtava bombaških napada povezivanih s Iranom omogućila da dobiju novčanu naknadu štete od Teherana

Iran bi mogao da izgubi 1,75 milijardi dolara u obveznicama plus kamata Rohani je u govoru pohvalio nuklearni dogovor koji je Iran postigao sa SAD i pet svetskih sila navodeći da tim pristupom svi dobijaju

Autor: Foto: Profimedia,Beta

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Rohani: Svetske sile krive za širenje terorizma

Izvor: RTS, 22.Sep.2016

. U obraćanju na 71. zasedanju Generalne skupštine UN-a u Njujorku, iranski predsednik Hasan Rohani optužio je svetske sile za širenje terorizma u poslednjih 15 godina i ocenio da su njihova "represija i vojna intervencija" izazvale nestabilnost u svetu.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.