IPA projekat Kultura na dlanu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Avg.2018, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IPA projekat "Kultura na dlanu"

Danas je održana prva konferencija u okviru projekta "Kultura na dlanu", koji je zajednički IPA projekat Segedina i Novog Sada, a tiče se očuvanja i promocije kulturnog nasleđa. Nosioci tog projekta su naš prirodno-matematički fakultet i nevladina organizacija "Eurotender" iz Segedina.

Novi Sad i Segedin veže zajednička istorija, mentalitet, tradicija i kulturno nasleđe. Sve to su razlozi zašto je otpočet zajednički projekat "Kultura na dlanu", koji bi dva grada trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da poveže na polju kulture i turizma, i da razvija multukulturalnost. Već se piše studija o kulturnoj baštini Novog Sada, a dva grada će svoje kulturne vrednosti predstaviti na zajedničkom sajtu.

Pripremamo studiju o kulturnom nasleđu Novog Sad i Segedina. Imamo inicijatie na povezivanju kulturnih i turističkih radnika i umetnika i to sve pod gleslom razvoja održivog kulturnog turizma izjavio je za RTV Vladimir Stojanović sa Prirodno-matematičkog fakulteta.

Projekat bi trebalo da razvije svest o važnosti očuvanja kulturnog nasleđa, ali i da potakne sinergiju u regionu.

Pažnju smo usmerili na više ciljeva među njima su svakako organizatori kulturnih događaja i umetnici i oni će biti uvučeni u priču gde će se praviti most između novosadskih i umetnika iz Segedina potvrdio je za RTV Aleksandar Dragin sa istoimenog fakulteta.

Projekat je vredan 125 hiljada evra. Najvećim delom ga finansira Evropska unija, ali i PMF i Segedinska organizacija "Eurotender".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.