I ove godine više od dva miliona vernika na hadžu u Meki

Izvor: NaDlanu.com, 21.Okt.2012, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I ove godine više od dva miliona vernika na hadžu u Meki

MEKA, 21. oktobra 2012. (Beta-AFP) - Više od milion i po vernika već je doputovalo u Saudijsku Arabiju, gde će im se u hadžiluku, islamskom hodočašću ka Meki, pridružiti oko 750.000 Saudijaca.

MEKA, 21. oktobra 2012. (Beta-AFP) - Više od milion i po vernika već je doputovalo u Saudijsku Arabiju, gde će im se u hadžiluku, islamskom hodočašću ka Meki, pridružiti oko 750.000 Saudijaca.Više od dva miliona muslimana svake godine učestvuje u hadžu, jednom od stubova islama. >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << Svaki musliman je dužan da bar jednom u životu, ako je sposoban, ode na hadžiluk.Svaka muslimanska zemlja ima pravo na kvotu od 1.000 vernika na svaki milion stanovnika za dolazak u Saudijsku Arabiju.Iz Indonezije, kao najmnogoljudnije muslimanske zemlje, na hadž dolazi oko 200.000 vernika.

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.