Izvor: B92, 09.Mar.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I dalje bez dogovora

Jerihon -- Izraelsko-palestinski pregovori o početku povlačenja izraelske vojske iz naselja na Zapadnoj obali prekinuti su bez konačnog rezultata.

Povlačenje izraelske vojske, koje je dogovoreno na samitu pre mesec dana, a zatim odloženo posle bombaškog napada palestinskog teroriste-samoubice, 25. februara, smatra se ključnim elementom mirovnog procesa na Bliskom istoku. Palestinski predsednik Mahmud Abas i izraelski ministar odbrane Šaul Mofaz juče su nagovestili da bi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << povlačenje uskoro trebalo da počne.

Međutim, šef palestinskih snaga bezbednosti na Zapadnoj obali Hadž Ismail Džaber izjavio je da sa izraelskim vojnim zvaničnicima nisu usaglašeni detalji predaje Jerihona u nadležnost Palestinaca. "Nismo postigli konačan sporazum. Još smo u fazi konsultacija", izjavio je Džaber posle sastanka u Jerihonu, a prenose agencije.

Džaber je precizirao da je glavni kamen spoticanja pitanje da li će biti uklonjeni izraelski kontrolni punktovi koji postoje oko Jerihona, pošto u samom gradu nema izraelskih vojnih snaga.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.