Izvor: B92, 29.Mar.2009, 03:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I dalje američki embargo za Kubu

Vinja del Mar -- Američki potpredsednik Džozef Bajden izjavio je da Sjedinjene Američke Države ne planiraju da ukinu embargo Kubi.

"Smatramo da kubanski narod treba da odredi svoju sudbinu, oni treba da imaju mogućnost da žive u slobodi i da imaju neku perspektivu za ekonomski prosperitet", rekao je Bajden u čileanskom letovalištu Vinja del Mar, gde je prisustvovao sastanku lidera partija levog centra.

Ministri odbrane nekoliko država Južne Amerike pozvali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su ovog meseca američkog predsednika Baraka Obamu da ukine embargo Kubi, ističući da je taj potez ključan za unapređenje veza SAD sa državama regiona.

Predstavnički dom američkog Kongresa usvojio je prošlog meseca zakon kojim su smanjene restrikcije na trgovinu sa Kubom, kao i ograničenja koja se odnose na porodična putovanja na to ostrvo.

"Obama i ja smo jasno izneli tokom naše kampanje da smatramo da postoji potreba za tranzicijom u našoj politici prema Kubi", dodao je Bajden.

Obama je rekao da podržava smanjenje ograničenja na porodična putovanja, kao i ograničenja da Amerikanci kubanskog porekla šalju novčane pošiljke na Kubu, ali da smatra da embargo na trgovinu treba da ostane na snazi, kako bi se izvršio pritisak na kubanske vlasti da sprovedu demokratske reforme u zemlji, navela je britanska novinska agencija.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bajden: SAD ne planiraju da ukinu embargo Kubi

Izvor: Blic, 28.Mar.2009, 23:37

Američki potpredsednik Džozef Bajden izjavio je danas da SAD ne planiraju da ukinu embargo Kubi....."Smatramo da kubanski narod treba da odredi svoju sudbinu, oni treba da imaju mogućnost da žive u slobodi i da imaju neku perspektivu za ekonomski prosperitet", rekao je Bajden u čileanskom letovalištu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.