I Zagrepčanin u Epstajnovom testamentu

Izvor: RTS, 21.Avg.2019, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Zagrepčanin u Epstajnovom testamentu

Američki milijarder i registrovani pedofil Džefri Epstajn, pre samoubistva u zatvorskoj ćeliji na Menhetnu, odredio je naučnika i biznismena Borisa Nikolića kao rezervnog izvršioca testamenta. Nikolić, poreklom iz Hrvatske, nema nameru da učestvuje u izvršenju.
Džefri Epstajn je dva dana pre samoubistva potpisao svoj testament, u kojem je detaljno popisao svoju oko 600 miliona dolara vrednu imovinu, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << navodi Foks biznis, prenosi portal Indeks.

Za izvršioce je imenovao svog prijatelja Ričarda Kana i advokata Derena Indajka, dok je Borisa Nikolića naveo kao rezervnog izvršioca, koji će svoju dužnost preuzeti samo ako dvojica prvoimenovanih to ne žele ili ne mogu da učine.
Nikolić nije znao da je naveden u testamentu i nije mu jasno zašto je među onima koji bi trebalo da se pobrinu da on bude izvršen.
Njegov portparol je rekao da Nikolić nikad nije bio konsultovan po tom pitanju i da nema nameru da učestvuje u izvršenju.
Iako Nikolić negira bilo kakve poslovne veze sa američkim milijarderom, njegovo poslovanje se u pojedinim segmentima, čini se, preklapa sa Epstajnovim.
Obojica su bili klijenti najveće američke banke "JPMorgan Chase & Co", a u bankarskim kuloarima se spominju i neke druge potencijalne veze, navodi Blumberg.
Izvršioci Epstajnovog testamenta dobiće 250.000 dolara, a jedini potencijalni naslednik je njegov brat Mark.
Naučnik i biznismen poreklom iz Hrvatske
Nikolić (49) je po struci lekar, koji je diplomu stekao u Zagrebu, a zatim je otišao u SAD, gde je pohađao i Harvard.
Jedno vreme bio je glavni savetnik za nauku i tehnologiju Bila Gejtsa.
Nakon što je napustio prvog čoveka "Majkrosofta" 2014. godine, finansirao je više kompanija iz područja genetike i drugih medicinskih tehnologija, navodi Blumberg.
Kao suosnivač i izvršni direktor kompanije za ulaganje u zdravstvo i druge nauke "Biomatiks kapital", Nikolić je danas član upravnih odbora nekoliko kompanija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.