I Velika Britanija prešla 20.000 žrtava koronavirusa

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Apr.2020, 18:13

I Velika Britanija prešla 20.000 žrtava koronavirusa

Velika Britanija je danas potvrdila da je bilans žrtava koronavirusa prešao 20.000, čime je ta zemlja postala peta u svetu koja je dostigla taj prag.

Vlada je saopštila da je u britanskim bolnicama u poslednja 24 sata od koronavirusa umrlo 813 osoba, čime je ukupan broj porastao na 20.319. U taj broj se ne ubrajaju umrli u staračkim domovima, kojih je verovatno više hiljada.

Pre Velike Britanije, cifru od 20.000 umrlih su dostigle Italija, Španija i Francuska, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << dok je u SAD do sada više od 50.000 ljudi izgubilo bitku s virusom.

Ima naznaka da je epidemija u Velikoj Britaniji prošla svoj zenit, budući da broj hospitalizovanih zbog koronavirusa opada. Međutim, vlada navodi da je još rano da se priča o ublažavanju zabrane kretanja uvedene 23. marta i nedavno produžene do 7. maja.

Ipak, neke firme planiraju da nastave s radom uz primenu mera socijalnog distanciranja. Nekoliko proizvođača automobila je saopštilo da će u maju pokrenuti proizvodnju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

U Velikoj Britaniji najviše žrtava danas, čak 813

Izvor: B92, 25.Apr.2020

London -- Velika Britanija je danas potvrdila da je bilans žrtava koronavirusa prešao 20.000, čime je ta zemlja postala peta u svetu koja je dostigla taj prag...Vlada je saopštila da je u britanskim bolnicama u poslednja 24 sata od koronavirusa umrlo 813 osoba, čime je ukupan broj porastao na 20.319....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.