I Mia Farou svedočila u Hagu

Izvor: Blic, 09.Avg.2010, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Mia Farou svedočila u Hagu

Američka glumica Mia Farou svedočila je danas na suđenju bivšem predsedniku Liberije Čarslu Tejloru za ratne zločine.

Njeno sveočenje se nije u potpunosti poklopilo sa svedočenjem britanske manekenke Naomi Kembel prošle nedelje.

Tužioci su pozvali Miu Farou, Kembelovu i njenog bivšeg agenta Kerol Vajt da svedoče o dijamantima koje je Tejlor, koji dematuje bilo kakvu umešanost u trgovinu dijamantima, navodno poklonio manekenki posle jedne zabave 1997. godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Glumica je ispričala da je Kembelova ostalim gostima na zabavi rekla da joj je Tejlor poslao "ogromni dijamant" i da namerava da ga pokloni u dobrotvorne svrhe, navela je agencija AP.

Kembelova je, međutim, kazala da je dobila nekoliko malih komada dragog kamenja, ali da nije znala da se radi o dijamantima, niti ko ih je poslao.

Tejlor se izjasnio da nije kriv ni za jedno od 11 krivičnih dela za koje ga je optužio Specijalni tribunal za Sijera Leone, uključujući ubijanje, silovanje, seksualno porobljavanje i regrutovanje dece vojnika.

Tužioci tvrde da je naoružao i komandovao pobunjenicima koji su ubili i osakatili na hiljade ljudi u građanskom ratu vođenom od 1992. do 2002. godine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.