I Crna Gora i Srbija bez reakcije na bekstvo optužene

Izvor: N1 televizija, 24.Nov.2018, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Crna Gora i Srbija bez reakcije na bekstvo optužene

Dan pošto je Branka Milić napustila suđenje i zatražila pomoć u Ambasadi Srbije u Podgorici, ni srpska ambasada, ni crnogorski zvaničnici nisu se zvanično oglasili.

U Ambasadi Srbije nije bilo moguće dobiti zvaničnu potvrdu da li se u srpskom predstavništvu u Crnoj Gori nalazi Branka Milić, jedna od 14 optuženih kojima se u Crnoj Gori sudi za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u oktobru 2016. godine.

Jedino je iz Višeg suda u Podgorici juče >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << saopšteno da oni nemaju informaciju da je Milić pobegla u Ambasadu Srbije, iako su tu informaciju potvrdili njeni branioci. Do sada se tim povodom nije javno oglasio niko od predstavnika vlasti u Crnoj Gori.

Pošto je Milić juče napustila suđenje, sudija Suzana Mugoša naložila je da joj ponovo bude određen pritvor zbog straha od bekstva.

Milić je, međutim, u međuvremenu pobegla u Ambasadu Srbije, a njen advokat Miroje Jovanović objavio je video na Fejsbuku, na kojem se vidi kako njih dvoje u dvorištu ambasade čekaju prijem.

Shodno Bečkoj konvenciji o diplomatskim odnosima, crnogorska policija nema apsolutno nikakvu mogućnost da uđe u Ambasadu Srbije i uhapsi Milić, osim ako ne dobije odobrenje ambasadora te zemlje.

Crnoj Gori ostaje da od Srbije zatraži izručenje Milić ili da diplomatskim kanalima "privoli" ambasadora da joj otkaže gostoprimstvo.

Milić je prethodno na suđenju tražila izuzeće sudskih veštaka i celog sudskog veća, što je Sud odbio. Njen branilac je na suđenju rekao da je sudski veštak, doktor Šoć, fotografisao intimne delove njenog tela.

Ona se od oktobra prošle godine branila sa slobode, a bila je smeštena u jednom od manastira gde joj je obezbeđena hrana i zdravstvena zaštita.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I CG i Srbija bez reakcije na bekstvo optužene

Izvor: B92, 24.Nov.2018

Dan pošto je Branka Milić napustila suđenje i zatražila pomoć u Ambasadi Srbije u Podgorici, ni srpska ambasada ni crnogorski zvaničnici nisu se oglasili...U Ambasadi Srbije nije bilo moguće dobiti zvaničnu potvrdu da li se u srpskom predstavništvu u Crnoj Gori nalazi Branka Milić, jedna od...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.