Hunta u Nigeru prekinula vojne sporazume sa Francuskom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Avg.2023, 23:07

Hunta u Nigeru prekinula vojne sporazume sa Francuskom

Vojna hunta u Nigeru je saopštila je u petak, 4. avgusta, da je prekinula vojne sporazume sa Francuskom, svojim bivšim kolonijalnim vladarom. Hunta je smenila ambasadore Nigera u SAD, Francuskoj, Togou i Nigeriji koje je postavila prošle nedelje svrgnuta civilna vlada, i pozvala stanovnike te zapadnoafričke zemlje na oprez od stranih vojski i špijuna. Pregovori regionalnog ekonomskog bloka Ekovas o odstupanje hunte s vlasti, došli su u ćorsokak jer delegacija ove grupe afričkih zemalja...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Vojna hunta u Nigeru traži pomoć od grupe Vagner da bi se održala na vlasti

Izvor: Danas, 05.Avg.2023, 13:28

Vojna hunta koja je u Nigeru svrgla demokratski izabranog predsednika u Nigeru zatražila je pomoć od ruske plaćeničke grupe Vagner ukoliko se suoči sa vojnom intervencijom zapadnoafričkog regionalnog bloka.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.