Izvor: B92, 30.Jan.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hu i Obama o saradnji dve zemlje

Vašington -- Kineski predsednik Hu Đintao poručio je predsedniku SAD Baraku Obami da želi čvršću saradnju dve zemlje u borbi protiv globalne ekonomske krize, javlja Sinhua.

Portparol Bele kuće Robert Gibs potvrdio je da su dva predsednika razgovarala telefonom, ali nije izneo detalje.

"Hu Đintao je rekao da Kina ceni napore SAD u stabilizaciji finansijskog tržišta i stimulisanju ekonomije, dodajući da je Kina spremna da dalje osnaži komunikaciju i koordinacija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa SAD u makroekonomskim merama, kao i da se se čvrsto protivi trgovinskom i investicionom protekcionizmu", prenala je Sinhua.

Agencija dodaje da su se dva lidera dogovorila da se sastanu u aprilu u Londonu na samitu Grupe 20 industrijski razvijenih zemalja i zemalja u razvoju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.