Hrvatska poslanica šokirala Sabor: Vezali su mi ruke i noge

Izvor: N1 televizija, 11.Okt.2018, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska poslanica šokirala Sabor: Vezali su mi ruke i noge

Poslanica Ivana Ninčević Lesandrić je u vrlo emotivnoj replici ministru zdravlja Milanu Kujundžiću, tokom rasprave o opozivu ministra, kazala da je u Hitnoj pomoći nedavno završila zbog spontanog pobačaja i da su uslovi koji su je dočekali "na niovu 15. veka".

"Vezali su mi ruke i noge i započeli proces kiretaže na živo, bez anestezije. Strugali su mi matericu bez anestezije. To je bilo 30 najmučnijih minuta u mom životu. To je 30 minuta ponižavanja svake žene od >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << hiljadu žena koje su potpisale peticiju. Nameravate li ovo da promenite i kada", pitala je Ninčević Lesandrić ministra.

Ona je dodala da ne želi da se to i jednoj ženi ponovi.

"Iskreno žalim što se dogodio gubitak deteta", odgovorio je Kujundžić i kazao kako ne zna konkretne podatke i da se "tako ne radi u hrvatskim bolnicama".

"Ako hoćete, dostavite mi medicinsku dokumentaciju pa ću videti o čemu se radi", rekao je ministar.

Ninčević Lesardić se potom javila za Povredu poslovnika.

"Ministar govori neistinu. Hiljade žena je potpisalo peticiju", rekla je Ninčević Lesandrić.

Ministar je rekao da peticiju nije video

"Nema pisanoga ili usmenoga dokumenta na koji nisam reagovao. Pa ću tako i proveriti za peticiju za koju nikada nisam video ni čuo", kazao je Kujundžić.

Izvor: N1 Hrvatska

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

"KAO DA SMO U 15. VEKU" Političarka u Saboru otkrila šokantne detalje o uslovim u hrvatskim bolnicama (VIDEO)

Izvor: Blic, 11.Okt.2018

Hrvatska poslanica Ivana Ninčević-Lesandrić iz Mosta ispričala je tokom rasprave u Saboru o opozivu ministra zdravstva Milana Kujundžića kako je nedavno završila na Hitnoj pomoći zbog spontanog pobačaja u trećem mesecu trudnoće.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.