Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Sep.2015, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska: Kandidatura Vesne Pusić za glavnu tajnicu UN

Hrvatska vlada je predložila potpredsjednicu vlade i predsjednicu HNS-a Vesnu Pusić kao  kandidata za glavnog tajnika UN-a.

Pusić još nema javnu potporu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, a ona je ključna. Pusić se ipak nada da će  dobiti tu podršku.

Hrvatska u procesu kandidature ima priliku pokazati se u dobrom svjetlu i dobiti veću vidljivost, kazala je Pusić, dodavši kako će do decembra UN obaviti razgovore sa svim kandidatima. Odluku će donijeti u ovo doba sljedeće godine, poručila je.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Kitarović: Bojim se da će kandidatura Pusić voditi razdoru

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Sep.2015

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ocijenila je u četvrtak kako je odluku o hrvatskom kandidatu za glavnog tajnika ili tajnicu Ujedinjenih naroda trebalo prepustiti novoj vladi jer su izbori preblizu..."Neću ići protiv nacionalnog kandidata, ali smatram da on mora imati široku potporu,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.