Hrvatska 1. jula šalje zahtev za ulazak u Šengen-zonu

Izvor: Blic, 26.Jan.2015, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska 1. jula šalje zahtev za ulazak u Šengen-zonu

Hrvatski premijer Zoran Milanović najavio je danas u Talinu da će Hrvatska 1. jula poslati zahtev za ulazak u Šengensku zonu, kada je najranije moguće poslati zahtev za članstvo.

Hrvatski premijer boravi u službenoj poseti Estoniji gde se sastao sa tamošnjim premijerom Tavijem Roviasom s kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i Šengenu.

Milanović je ocenio u izjavi za medije da je ulazak u Šengensku zonu izuzetno važno pitanje za Hrvatsku.

Hrvatska >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << puno očekuje od ulaska u Šengenski prostor jer je njena ekonomija turistička, zavisi od profitabilne turističke industrije, slobode kretanja i bezbednosti gostiju koji su većinom iz zemalja Evropske unije, kazao je Milanović, a prenosi agencija Hina.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hrvatska 1. jula šalje zahtjev za ulazak u Šengensku zonu

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Jan.2015

TALIN - Hrvatski premijer Zoran Milanović najavio je danas u Talinu da će Hrvatska 1. jula poslati zahtjev za ulazak u Šengensku zonu, kada je najranije moguće poslati zahtjev za članstvo...Hrvatski premijer boravi u službenoj posjeti Estoniji gdje se sastao sa tamošnjim premijerom Tavijem Roviasom...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Zagreb će 1. jula zatražiti članstvo u Šengenskoj zoni

Izvor: Capital.ba, 26.Jan.2015

ZAGREB, Hrvatski premijer Zoran Milanović najavio je danas da će Hrvatska 1. jula poslati zahtjev za ulazak u Šengensku zonu, kada je najranije moguće poslati zahtjev za članstvo. „Hrvatska mnogo očekuje od ulaska u Šengenski prostor jer je njena ekonomija turistička, zavisi od profitabilne...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.