Hongkong suspedovao rad svog predstavništva na Tajvanu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2021, 09:53

Hongkong suspedovao rad svog predstavništva na Tajvanu

Vlada Hongkonga suspendovala je danas rad svog predstavništva na Tajvanu zbog eskalacije tenzija u međusobnim odnosima.

Tenzije traju od 2019. godine kada su u Hongkongu izbile demonstracije demokratske opozicije, a Kina nametnula novi zakon o nacionalnoj bezbednosti i primorala brojne aktiviste da napuste Hongkong, od kojih su neki otišli na Tajvan, prenosi Rojters.

"Suspenzija operacija našeg predstavništva na Tajvanu nije u vezi sa epidemiološkom situacijom na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Tajvanu. To je sve što imamo da kažemo", navodi se u saopštenju predstavnika kancelarije na Tajvanu, dok se vlada Hongkonga uopšte nije oglasila povodom ove odluke.

Vlada Tajvana, koja je kritikovala nametanje novog zakona o nacionalnoj bezbednosti Hongkongu, saopštila je da poštuje ovu unilateralnu odluku, ali i da žali zbog nje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.