Hongkong, policija sprečila demonstrante da blokiraju aerodrom

Izvor: RTS, 07.Sep.2019, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hongkong, policija sprečila demonstrante da blokiraju aerodrom

Policija je u Hongkongu sprečila antivladine demonstrante da blokiraju pristup aerodromu, ali je drugu noć zaredom bacala suzavac u gusto naseljenom kvartu Mong Kok u četrnaestoj nedelji nemira.
Policija je proverila karte i pasoše kako bi dozvolila samo putnicima da prođu do aerodroma i kako bi izbegla da se ponovi haos od prošlog vikenda, kada su aktivisti blokirali prilazne puteve, bacali kamenje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na vozove i smeće po stanici podzemne železnice MTR u obližnjem gradu Tung Čung, javlja Rojters.

Hongkonški aerodrom bio je česta meta demonstracija ovog leta, što je dovelo do velikih poremećaja u redu letenja.
Policija je juče ispalila gumene metke, suzavac i biber-sprej kako bi rasturila demonstrante koji su se okupili ispred stanice metroa na gusto naseljenom poluostrvu Kaulun.
Liderka Hongkonga Keri Lam je ove nedelje povukla zakon o ekstradiciji, kao jednu od četiri mere za umirenje demonstranata, ali su to oni, međutim, ocenili kao zakasneli korak.
Zakon koji omogućuje izručenje Kini osumnjičenih radi suđenja izazvao je u junu proteste koji su tokom leta prerasli u šire demonstracije za demokratiju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hongkong: Policija sprečila demonstrante da blokiraju aerodrom

Izvor: Blic, 07.Sep.2019

Hongkonšška policija sprečila je danas antivladine demonstrante da blokiraju pristup aerodromu, ali je drugu noć za redom bacala suzavac u gusto naseljenom kvartu Mong Kok u 14. nedelji nemira.

Nastavak na Blic...

Hongkong: Demonstranti maršraju do konzulata SAD

Izvor: B92, 08.Sep.2019, 09:16

Hongkong -- Više stotina demonstranata okupilo se u nedelju u Hongkongu kako bi krenuli ka američkom konzulatu...Njihova namera je da pozovu predsednika Donalda Trampa da oslobodi ovaj grad pod kineskom vladavinom...Policija je rasporedjena na ulicama Hongkonga ovog 14. vikenda po redu otkako traju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.