Hongkong: Zastavama kine udarali demonstrante VIDEO

Izvor: B92, 14.Sep.2019, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hongkong: Zastavama kine udarali demonstrante VIDEO

Hong Kong -- Prodemokratski aktivisti u Hongkongu planiraju da zauzmu šoping centre, nakon što su protekle noći tokom protesta formirali ljudske lance noseći svetiljke.

Na snimcima koji su se pojavili na Tviteru vidi se kako pristalice kineskih vlasti demonstrante tuku štapovima na koje su zakačene zastave Kine.

Demonstranti planiraju i da se okupe ispred Konzulata Velike Britanije, kako bi zahtevali da Kina poštuje Zajedničku deklaraciju koju je potpisala 1984. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godine sa Londonom o budućnosti bivše britanske kolonije koja je vraćena pod kinesku upravu 1997. godine.

Stotine demonstranata su u petak mirno prošli ulicama, pevajući pesme povodom jesenjeg festivala, što je u suprotnosti sa prethodnim vikendima kada je policija koristila suzavac, gumene metke i vodeni top.

Demonstranti su se takođe okupljali u šoping centrima gde su se povremeno koškali sa pristalicama Kine, prenosi Rojters.

Protesti u Hongkongu počeli su u junu zbog zakona o ekstradiciji koji je sada povučen, ali su prerasli u borbu za veći stepen demokratije, a mnogi mladi demonstranti izražavaju nezadovoljstvo i zbog visokih životnih troškova i nedostatka radnih mesta, navodi Rojters.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zastavama Kine udarali demonstrante u Hongkongu

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Sep.2019

HONG KONG - Prodemokratski aktivisti u Hongkongu planiraju da zauzmu šoping centre, nakon što su protekle noći tokom protesta formirali ljudske lance noseći svjetiljke.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.