Hongkong: Sukob demonstranata i policije, 40 osoba uhapšeno

Izvor: Studio B, 01.Dec.2014, 08:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hongkong: Sukob demonstranata i policije, 40 osoba uhapšeno

Policija u Hongkongu sukobila se s demonstrantima, koji traže demokratske reforme, kada su pokušali da opkole sedište vlade.

Kako su prenele agencije, u sukobima je povređeno nekoliko osoba, a 40 je uhapšeno.

Policija je upotrebila biber sprej protiv demonstranata koji su nosili kišobrane, što je postao simbol prodemokratskog pokreta.

Nakon što su lideri studenata rekli okupljenima da će intenzivirati protest, na stotine demonstranata je uspelo da >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << izgura policajce sa početnih pozicija, ali su ipak bili zaustavljeni u pokušaju da prodru do kancelarije šefa vlade Hongkonga Leunga Čun Jinga.

"Želim istinsku demokratiju", uzvikivali su demonstranti, od kojih su mnogi nosili hirurške maske i zaštitne naočare. Oni su naveli da žele da blokiraju put da bi Leunga i druge zvaničnike sprečili da u ponedeljak ujutru dođu na posao.

Demonstranti ističu da će pojačati proteste kako bi prinudilli vlasti da im daju odgovor u vezi njihovih zahteva.

Oni zahtevaju da vlada Hongkonga odustane od odredbe da komisija, sastavljena od pripadnika elite naklonjene Pekingu, ocenjuje kandidate za lidera Hongkonga na izborima 2017. godine.

 

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Sukob demonstranata i policije, 40 uhapšenih

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Dec.2014

Policija u Hongkongu sukobila se s demonstrantima, koji traže demokratske reforme, kada su pokušali da opkole sedište vlade. U sukobima je povrijeđeno nekoliko lica, a 40 uhapšeno...Policija je upotrijebila biber sprej protiv demonstranata koji su nosili kišobrane, što je postao simbol prodemokratskog...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.