Hong Kong: Socijalni radnik mora da živi u siromaštvu

Izvor: Vesti-online.com, 04.Dec.2011, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hong Kong: Socijalni radnik mora da živi u siromaštvu

Socijalni radnici u Hong Kongu moraju šest meseci da žive u stanu od 18 kvadrata pre nego što počnu da rade, kako bi što bolje razumeli život siromašnih.

Ćan Siu Ming je budući socijalni ranik, ima 25 godina i morao je da prođe Vladin program. On će narednih šest meseci živeti u stanu od 18 kvadrata kako bi lakše razumeo život siromašnih sa kojima će kasnije i raditi.

Spavaće u jednom od 38 kreveta koji su smešteni na 65 kvadratnih metara.U Hong Kongu ima 2,34 miliona domaćinstava, 30,8 odsto živi u jeftinim, javnim iznajmljenim stanovima, 16,2 odsto živi u subvencionisanim stanovima, a 52,4 odsto živi u privatnim stanovima.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.