Holandski vozovi bez NJC, strpite se

Izvor: Glas javnosti, 14.Nov.2011, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holandski vozovi bez NJC, strpite se

AMSTERDAM - Holandske železnice napravile su vozove u kojima nema toaleta a putnicima kao rešenje nude najnovije čudo tehnike - vrećice za uriniranje i malo intime u zadnjem delu vozačeve kabine.

 U 130 najnovijih vozova koji će saobraćati na kraćim relacijama, putnicima je obezbeđen pristup internetu ali ne i toaletu.

Nemački list Die NJelt, prenosi t portal, navodi  izjave odgovornih u železnici, koja inače važi da ima visoke standarde, da se od putnika očekuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << da se „strpe“ jer vozovi ipak saobraćaju na relacijama od oko 50 kilometara.

Nakon žalbi putnika ali i kritika političara, železnice su pronašle rešenje – dele kese za hitne slučajeve. „Trevel Džon“ je vodootporna kesa koja sadrži prašak a u dodiru sa tečnošću pretvara je u gel.

Putnici koji ipak „ne mogu da se strpe“ mogu zatražiti kesicu i otići do prazne kabine. Iskorišćenu kesicu, kako navode u železnicama, mogu ili ostaviti u vozu ili je na izlasku baciti u kantu za smeće.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.