Izvor: RTS, 19.Jan.2021, 07:08

Holandija otpisala dugove roditeljima

Holandske vlasti saopštile su da su otpisale dugove roditeljima, pogrešno optuženim za prevaru u vezi sa isplatom dečijih dodataka, nakon što je taj skandal doveo do ostavke Vlade.
Ministarka finansija Aleksandra van Hufelen rekla je u ponedeljak da ta odluka znači da će hiljade roditelja koje je poreska upravo nepravedno optužila za prevaru dobiti svih 30.000 evra, kako im je obehano prošle nedelje, prenosi AP.
"Verujem da roditelji zaslužuju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << potpuni otpis dugova kako bi mogli da iskoriste nadoknadu za novi početak", navela je Van Hufelen.
Vlada Marka Rutea podnela je ostavku u petak posle parlamentarnog izveštaja "Nepravda bez presedana", u kojem se navodi da je poreska uprava svojim politikama, čiji je cilj bio sprečavanje prevara u vezi s isplatama dečijih dodataka roditeljima, prekršila "osnovna načela vladavine prava".
Tim politikama su hiljade roditelja bile oštećene prethodnih godina, a mnogi su zapali u velike dugove.
Van Hufelen je rekla da pregovara sa privatnim organizacijama kao što su banke i kompanije za obezbeđenje smeštaja kako bi i one otpisale dugove oštećenim roditeljima.
Iako je Ruteova Vlada podnela ostavku, ona će ostati na vlasti u tehničkom mandatu do formiranja nove većine nakon parlamentarnih izbora 17. marta.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Holandija otpisala dugove roditeljima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jan.2021

Holandske vlasti saopštile su da su otpisale dugove roditeljima, pogrešno optuženim za prevaru u vezi sa isplatom dečijih dodataka, nakon što je taj skandal doveo do ostavke Vlade...Ministarka finansija Aleksandra van Hufelen rekla je u ponedeljak da ta odluka znači da će hiljade roditelja koje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

DRŽAVA PREVARILA GRAĐANE, PA ISPAŠTA: Nesrećnim roditeljima po 30.000 evra zbog neviđene bruke

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jan.2021

Na hiljade roditelja bile oštećene prethodnih godina, a mnogi su zapali u velike dugove..Holandske vlasti saopštile su da su otpisale dugove roditeljima, pogrešno optuženim za prevaru u vezi sa isplatom dečijih dodataka, nakon što je taj skandal doveo do ostavke Vlade...Ministarka finansija Aleksandra...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.