Hojpl odlazi sa čela stranke!

Izvor: Vesti-online.com, 31.Avg.2017, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hojpl odlazi sa čela stranke!

Gradonačelnik Beča Mihael Hojpl izazvao je nove nemire u Socijaldemokratskoj partiji Austrije (SPOe), pošto je usred predizborne kampanje pred parlamentarne izbore, zakazane za 15. oktobar, konkretizovao kada će otići sa čela bečkih socijaldemokrata i rekao da još nema naslednika.

On je najavio da će sa čela bečke (SPOe) odstupiti krajem januara, na vanrednoj skupštini. Time je konkretizovao datum odlaska, jer je ranije bilo reči da će se povući tri ili četiri meseca >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << nakon parlamentarnih izbora.

Konkretizacija vremena odlaska izazvala je nemir u SPOe, i to u nezgodno vreme. Naime, u bečkoj SPOe postoji podela oko naslednika Hojpla. Hojpl je kazao da nije poželjno da bude više kandidata na skupštini stranke, ali i da takav scenario ne bi bio veliki problem. Već duže vreme se kao kandidat za šefa SPOe u Beču pominje Mihael Ludvig, pokrajinski sekretar za gradnju. Ludvig važi za favorita u trci, jer ima veliki broj bečkih opština iza sebe.

Međutim, na prošloj skupštini se videlo da su ljudi oko Hojpla, koji su u bečkoj vladi, protiv njega, jer strepe od gubitka uticaja i položaja.

- Šefica levog krila SPOe u Beču Sandra Frauenberger nedavno je javno kazala da Ludvig nije ličnost koja bi mogla da ujedini stranku. U trci za gradonačelnika Beča pominje se i šef poslaničkog kluba SPOe u austrijskom Parlamentu Andreas Šider.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.