Hoće 5 godina veće plate unazad - novi krug pakla

Izvor: Press, 28.Nov.2016, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hoće 5 godina veće plate unazad - novi krug pakla

Sindikat pilota nemačke aviokompanije "Lufthanza" objavio je da će, posle dvodnevne pauze, ponovo štrajkovati u utorak i sredu.
Foto:B92.net
Kako je najavljeno, piloti koji lete na kratkim linijama štrajkovaće u utorak, a narednog dana će štrakovati njihovi članovi koji lete na dugim linijama.
Sindikat pilota je ovo objavio nakon što je propao sastanak sa predstavnicima nemačke aviokompanije. 
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << />
Piloti su prošle nedelje štrajkovali četiri dana zahtevajući povećanje plate. 

Sindikat traži retroaktivno povećanje zarada od 3,66 odsto godišnje pet godina unazad, dok je Lufthanza ponudila povećanje od 4,4 odsto do sredine 2018. godine i jednokratni dodatak u iznosu od 1,8 primanja. 

Pošto piloti traže povećanje plate za 3,7 odsto u periodu od pet godina, računajući od 2012. godine, povišica koju je ponudila uprava iznosila bi u stvari 2,5 odsto.
 

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.