Hladno vam je? Kako je tek ovima u Sibiru

Izvor: Mondo, 13.Dec.2012, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hladno vam je? Kako je tek ovima u Sibiru

U nekim sibirskim oblastima registrovana je ekstremno niska temperatura. I tamo se avionski i drumski saobraćaj odvija otežano, ali zbog magle.

Čak minus 48 stepeni Celzijusovih zabeleženo je u Krasnojarskom regionu, javlja "Glas Rusije".

U Omskoj, Tomskoj, Kemerovskoj i Novosibirskoj oblasti registrovano je minus 43 stepena, dok je u Čeljabinskoj oblasti zabeleženo minus 36 stepeni Celzijusovih.

U Novosibirsku su škole zatvorene, a zbog pucanja vodovodnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << cevi 1.500 ljudi ostalo je bez tople vode.

Avionski i drumski saobraćaj odvija se otežano zbog magle. Vidljivost je smanjena do 500 metara, a na pojedinim mestima i do 200 metara.

Meteorolozi prognoziraju da će se jaki mrazevi zadržati u Sibiru do kraja nedelje. Toplije vreme očekuje se tek nakon 18. decembra.

(Srna)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.