Izvor: B92, 28.Mar.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hitrou u haosu

Beograd -- Aerodrom Hitrou u Londonu već drugi dan je u potpunom haosu.

Britanska aviokompanija morala je da otkaže petinu svojih letova zbog problema na novootvorenom terminalu pet. Iako je otvaranje novog terminala na aerodromu Hitrou trebalo da predstavlja najsjajniji dan u istoriji Britiš Ervejza, već u prvim satima njegovog puštanja u rad nastali su ogromni problemi.

Otkazano je 34 leta ka bližim odredištima, zbog novog, još neuhodanog sistema prijema prtljaga.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
U avione su mogli da uđu samo putnici s ručnim prtljagom, dok su ostali proveli noć na aerodromu odbijajući da plate smeštaj u obližnjem hotelu.

"Rešite ove probleme što pre. Ovako se ne treba ponašati prema svojim putnicima. I konačno dajte nam neke informacije", kazao je jedan putnik.

"Upravo ste izgubili većinu svoje klijentele. Da li ste mislili da ljudi na put ne nose prtljag?... užasno ste se poneli prema putnicima danas", čule su se optužbe.

Nadležni u Britiš Ervejzu zvanično su se izvinili svim putnicima i preuzeli punu odgovornost za nastale probleme.

"Moram da priznam, Britiš Ervejz se nije pokazao u najboljem svetlu ovih dana. Izneverili smo mnoge ljude, i ja se najiskrenije izvinjavam svim našim klijentima čije su dnevne obaveze zbog nas prekinute", kazao je predstavnik kompanije.

Građenje terminala pet, velikog kao 50 fudbalskih igrališta, koštalo je 4.3 milijarde funti i na njemu se radilo poslednjih 19 godina.

Britanska aviokompanija trebalo je da 80 odsto svojih letova obavlja upravo preko ovog terminala.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.