Hitna sednica Saveta bezbednosti zbog trovanja Skripalja: Rusiji sledi međunarodni odgovor? (VIDEO)

Izvor: BKTV News, 14.Mar.2018, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hitna sednica Saveta bezbednosti zbog trovanja Skripalja: Rusiji sledi "međunarodni odgovor"? (VIDEO)

U Savetu bezbednosti UN održano hitno zasedanje koje je sazvala Velika Britanija o slučaju trovanja bivšeg pukovnika GRU Sergeja Skripalja.

Najavljeno je da će Britanija na sednici zatražiti od saveznika podršku za pripremu „međunarodnog odgovora“ Rusiji.

A nerve agent is believed to have been used in an attempt to kill former Russian spy Sergei Skripal and his daughter, UK police say https://t.co/sg9GvTWIDK pic.twitter.com/EsRuHFH4Aq

Velika Britanija >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << takođe je pozvala eksperte iz Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OZHO) da sprovede analizu istrage o incidentu trovanja Skripalja i njegove ćerke, izjavio je zamenik stalnog predstavnika Britanije u Ujedinjenim nacijama Džonatan Alen.



„Obavestili smo OZHO o upotrebi ovog nervnog agensa i pozivamo je da samostalno provere našu analizu“, rekao je Alen novinarima u Ujedinjenim nacijama pre početka sednice.

Bivši ruski obaveštajac Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija pronađeni su onesvešćeni 4. marta u Solsberiju u južnoj Engleskoj, a kasnije je istraga utvrdila da su otrovani nervnim agensom klase „Novičok“.

Premijerka Velike Britanije Tereza Mej optužila je Rusiju za napad na bivšeg oficira GRU Sergeja Skripalja i njegovu ćerku Juliju, ne iznoseći nikakve dokaze za svoje tvrdnje. London je doneo odluku da protera dvadeset troje ruskih diplomata i prekine sve kontakte na visokom nivou sa Moskvom.

Ruska strana odbacuje bilo kakvu umešanost u trovanje Skripalja.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.