Hiljade tona ratne opreme za Irak

Izvor: Vesti-online.com, 19.Okt.2016, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hiljade tona ratne opreme za Irak

U ofanzivi protiv terorista tzv. Islamske države u iračkom Mosulu, Nemačka učestvuje kroz obuku hiljade Pešmerga - ratnika, ali u velikom stilu isporučuje i oružje.

Vojnici Bundesvera su još u septembru 2014. godine u severnoiračkom gradu Erbilu krenuli sa vojnom obukom i do sada su oko 11.000 ljudi uputili u rukovanje vojnom tehnikom. U ofanzivi na Mosul učestvuje blizu 4.000 kurdskih Pešmerga - ratnika.

Prema mandatu Bundesvera, predviđeno je da oko 150 >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << nemačkih vojnika na severu Iraka može da obučava borbene snage kurdske regionalne i iračke armije. Pored treninga u Erbilu, neki Pešmerga borci su dodatno obučavani u Nemačkoj, a tamo su transportovani i njihovi ranjenici.

Pored Milan - protivtenkovskih raketa i bazuka, Nemačka je liferovala i više hiljada pušaka tipa G36 i pištolja P1, kao i više miliona komada municije, a tu su i oklopni transporteri Dingo, radijska i oprema za noćno osmatranje, kao i šatori.

Do početka oktobra je nemačkom vojnom kontigentu u Iraku isporučeno više od 2.200 tona ratne opreme.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.