Hiljade mladunaca morskog lava se nasukalo u Kaliforniji

Izvor: Radio 021, 18.Mar.2015, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hiljade mladunaca morskog lava se nasukalo u Kaliforniji

Velika akcija spašavanja pokrenuta je u Kaliforniji na čijim se plažama, od početka godine, nasukalo blizu 2.000 mladunaca morskog lava.

Brigu o mladuncima preuzimaju aktivisti utočišta za divlje životinje širom Kalifornije u koja je dosad stiglo 1.800 ovih morskih sisara.

"Uglavnom su to bebe stare oko devet meseci, iscrpljene, izgladnele i dehidrirane, koje smo našli nasukane na plažama", precizirala je Američka agencija za okeane i atmosferu (NOAA). >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Naučnici objašnjavaju ovaj fenomen drastičnim porastom temperature vode. Povećanje od samo jednog stepena Celzijusa može da dovode do odsustva riba i rakova u moru kojima se ove životinje hrane.

Stručnjaci veruju da su ženke morskog lava prinuđene da plivaju mnogo dalje do hrane, te izgube svoje mladunce.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.