Izvor: RTS, 08.Feb.2021, 08:50

Hiljade demonstranata na ulicama u Mjanmaru, policija koristila vodene topove

Policija je upotrebila vodene topove da bi rasterala hiljade demonstranata koji su protestovali u glavnom gradu Mjanmara Nejpjidu protiv vojnog udara u kome je sa vlasti sklonjena i pritvorena premijerka Aung San Su Ći.
Sve su glasniji i organizovaniji pozivi demonstranata građanima da se pridruže protestima i podrže kampanju građanske neposlušnosti protiv vojnog udara koji je izazvao i veliki broj negativnih reakcija širom sveta, prenosi Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
"Mi, medicinski radnici, predvodimo ovu kampanji i pozivamo sve vladine službenike da se pridruže pokretu građanske neposlušnosti", poručila je medicinska sestra iz državne bolnice u najvećem gradu Jangonu.
Demonstracije održane tokom vikenda su najveće u poslednjih 14 godina, od 2007. godine kada su budistički kaluđeri pokrenuli tzv. Šafransku revoluciju koja je doprinela demokratskim promenama u Mjanmaru.
U agencijskom izveštaju se navodi da se na video-snimcima vidi kako policija u prestonici Nejpjidu ispaljuje salve iz vodenih topova na hiljade demonstranata i čini se da je više njih tada i povređeno.
Protesti su do sada bili mirni, ali primećeno je kretanje konvoja vojnih vozila što izazova zabrinutost da bi moglo doći do konfrontacije pripadnika službi bezbednosti i nezadovoljnih građana.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"POZIVAMO NA GRAĐANSKU NEPOSLUŠNOST" Hiljade demonastranata na ulicama u Mjanmaru, policija koristila vodene topove

Izvor: Blic, 08.Feb.2021

Policija je upotrebila vodene topove da bi rasterala hiljade demonstranata koji su protestovali u glavnom gradu Mjanmara Najpjidu protiv vojnog udara u kome je sa vlasti sklonjena i pritvorena premijerka Aung San Su Ći.

Nastavak na Blic...

Mjanmar: Veliki protesti zbog vojnog puča i svrgavanja vlasti, policija koristila vodene topove

Izvor: Danas, 08.Feb.2021

ReutersPolicija je koristila vodene topove protiv demonstranata Policija u glavnom gradu Mjanmara koristila je vodene topove protiv demonstranata koji protestuju širom zemlje zbog nedavnog vojnog puča. Hiljade ljudi već nekoliko dana izlazi na ulice, tražeći da izabrana liderka Aung San Su Ći bude...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.