Hercog optužio Netanijahua za rasizam

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Mar.2015, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hercog optužio Netanijahua za rasizam

Lider Cionističke unije Isak Hercog najavio je da neće ući u novu vladu i optužio Benjamina Netanijahua za rasizam. Hercog je jutros za izraelski vojni radio kritikovao Netanijahuovu kampanju, rekavši da je " dotakla rasizam" i bila zasnovana na " lažima, neprijateljstvu i podsticanju straha".

U poslednjem pokušaju da podstakne svoje pristalice da glasaju u utorak, Netanijahu je rekao da arapski građani glasaju u "gomilama", da ih levičarske partije dovoze u autobusima >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na birališta i da se time dovode u opasnost godine vladavine njegovog Likuda. Takve izjave izazvale su optužbe za rasizam od strane izraelskih Arapa, koji čine 20 procenata od 8,2 miliona stanovnika Izraela i kritike Bele, kuće koja je ocenila da je to" retorika razdora".

Cionistička unija Isaka Hercoga je posle izbora postala druga po snazi u Knesetu - parlamentu sa 24 poslanika , dok Netanijahuov konzervativni Likud ima 30 od ukupno 120 mesta u Knesetu.

Hercog je najavio da će njegova partija biti u opoziciji i "izazivati usku desničarsku vladu", preneo je Asošijeted pres.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.